Γιορτάστε Κάθε Χρόνο Μετά Από Σαράντα, Με Μαστογραφία

Κοινοποιήστε το...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin

Γιορτάστε το μήνα της γέννησής σας κάνοντας μαστογραφία – φρυγανίστε τη ζωή σας με αυτό το γρήγορο, εύκολο και μη επεμβατικό τεστ.

Ένα πρώτο μαστογράφημα είναι το δικαίωμα διέλευσης για τις περισσότερες γυναίκες στα σαράντα. Το 66,9% των γυναικών ηλικίας άνω των σαράντα είχαν βασικές μαστογραφίες για να καθορίσουν και να τεκμηριώσουν την υγεία του μαστού τους. Ωστόσο, το 30% των γυναικών έχασε κατά κάποιο τρόπο αυτό το σημαντικό μήνυμα και είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις ισπανικές και ασιατικές κοινότητες που έχουν τα χαμηλότερα μέσα ποσοστά ελέγχου μεταξύ των αμερικανών γυναικών.

Υπήρξε μεγάλη σύγχυση και διαμάχη στα μέσα ενημέρωσης σχετικά με τα οφέλη της μαστογραφίας τα τελευταία δύο χρόνια. Σε μια δανική μελέτη που κυκλοφόρησε το 2001, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η εκτεταμένη εξέταση μαστογραφίας ήταν αδικαιολόγητη. Αυτή η μελέτη μαζί με τα πολυάριθμα αντίθετα επιχειρήματα που επικρίνουν τη μεθοδολογία των μελετών άφησαν πολλές γυναίκες αβέβαιες για τα οφέλη της μαστογραφίας.

Στις 14 Μαΐου του περασμένου έτους, η Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου εξέδωσε τις κατευθυντήριες γραμμές της, τονίζοντας τον ρόλο και τα σημαντικά οφέλη της μαστογραφίας. Η ομάδα ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων επιβεβαίωσε ότι η τακτική εξέταση μαστογραφίας μειώνει τους θανάτους από καρκίνο του μαστού.

Ο έλεγχος της μαστογραφίας υποστηρίζεται από την Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου, την Εθνική Συμμαχία Οργανισμών Καρκίνου του Μαστού, το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ καθώς και την Ειδική Ομάδα Προληπτικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ (USPSTF).

Ο καρκίνος του μαστού είναι ο πιο συχνά διαγνωσμένος καρκίνος των γυναικών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μια στις 10 γυναίκες θα διαγνωστεί με τη νόσο και 40.000 γυναίκες θα πεθάνουν από καρκίνο του μαστού στις Ηνωμένες Πολιτείες φέτος.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Εθνικής Συμμαχίας Οργανώσεων Καρκίνου του Μαστού, «Αν και ορισμένοι καρκίνοι του μαστού εντοπίζονται από τις ίδιες τις γυναίκες, η συντριπτική πλειονότητα ανιχνεύεται τώρα από μαστογραφία σε αρχικά στάδια και σε μέγεθος πολύ μικρό για να γίνει αισθητό».

Σχεδόν κάθε γυναίκα θα πρέπει να κάνει ένα βασικό μαστογράφημα σε ηλικία 40 ετών και κάθε δύο χρόνια μετά από αυτό μέχρι την ηλικία των 50 ετών (το 75% όλων των καρκίνων του μαστού βρίσκεται σε γυναίκες άνω των 50 ετών). Μερικοί ασκούμενοι προτείνουν ακόμη και ετήσιες δοκιμές για όλες τις γυναίκες άνω των 40 ετών. Σε ηλικία 50 ετών και πέρα ​​από μια μαστογραφία πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο. Όσοι έχουν οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του μαστού θα πρέπει να μιλήσουν με το γιατρό τους σχετικά με την πιθανή ανάγκη για προηγούμενες δοκιμές.

Πρόκειται για μια απλή διαδικασία που κυριολεκτικά διαρκεί λίγα λεπτά από τον χρόνο σας, αλλά θα μπορούσε να είναι η δοκιμή που σώζει τη ζωή σας.

Τι γίνεται αν δεν έχετε τη δυνατότητα ελέγχου;

Τα περισσότερα συμβόλαια ιατρικής ασφάλισης καλύπτουν τις εξετάσεις μαστογραφίας και για όσους δεν έχουν ασφάλιση υγείας ενδέχεται να υπάρχουν διαθέσιμα προγράμματα χαμηλού κόστους και χωρίς κόστος. Ελέγξτε με το τοπικό σας κεφάλαιο της Αμερικανικής Εταιρείας Καρκίνου, το κέντρο υγείας των γυναικών στο τοπικό νοσοκομείο ή το Τμήμα Ανθρωπίνων Υπηρεσιών για προγράμματα χαμηλού ή μηδενικού κόστους που προσφέρονται στην κοινότητά σας.

Τι να περιμένετε;

  • Είναι πάντα ευκολότερο να κλείσετε ιατρικό ραντεβού όταν ξέρετε τι να περιμένετε και οι πληροφορίες είναι τόσο σημαντικές για μια χαλαρή και άνετη διαδικασία.
  • Πρώτα απ ‘όλα, για τις εμμηνορροϊκές γυναίκες, προγραμματίστε το ραντεβού σας λίγο μετά την ολοκλήρωση της περιόδου σας. Αυτή είναι μια στιγμή που είναι λιγότερο πιθανό να έχετε ευαισθησία και ευαισθησία στο στήθος ή επιπλέον πρήξιμο του ιστού του μαστού από κατακράτηση υγρών.
  • Είναι καλύτερο να αποφύγετε να φοράτε αποσμητικό μασχάλης την ημέρα της δοκιμής σας, επειδή οι χημικές ουσίες σε ορισμένα προϊόντα μπορούν να μιμούνται κηλίδες ασβεστοποίησης στην εξαιρετικά ευαίσθητη μεμβράνη ακτίνων Χ.
  • Θα σας ζητηθεί να γδυθείτε από τη μέση και θα σας δοθεί ένα φόρεμα και μια ρόμπα νοσοκομείου για να φορέσετε.
  • Ο τεχνικός θα σας εξηγήσει τη διαδικασία. Θα τοποθετήσει απαλά το στήθος σας στη μικρή, ρυθμιζόμενη πλατφόρμα μηχανήματος, ένα μεταλλικό τετράγωνο περίπου 12 “X 12”. Πολλοί στοχαστικοί τεχνικοί θα ζεσταθούν το μέταλλο με ένα θερμαντικό κάλυμμα για λίγα λεπτά πριν ξεκινήσουν τη δοκιμή σας.

Είναι απαραίτητο να ισιώσετε όσο το δυνατόν περισσότερο τον ιστό του μαστού και αυτό γίνεται συνήθως με ένα διάφανο πάνελ Lucite ή κουπί. Μπορεί να είναι λίγο άβολα, αλλά είναι απαραίτητο και δεν πρέπει να είναι επώδυνο. Όσο πιο κολακεύει ο ιστός του μαστού τόσο λιγότερη απαιτείται ακτινοβολία, με αποτέλεσμα λιγότερη έκθεση στο σώμα σας και την καλύτερη δυνατή εικόνα. Ορισμένες περιοχές ελέγχου θα επιτρέψουν στον ασθενή να προσαρμόσει την πίεση για να ελαχιστοποιήσει την ενόχληση. Ρωτήστε για αυτό εάν πιστεύετε ότι θα βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση κάθε άγχους που μπορεί να αισθάνεστε.

Τότε θα του ζητηθεί να σταθεί πολύ ήσυχος και να κρατάει την αναπνοή σας, καθώς λαμβάνεται η ακτινογραφία. Το μηχάνημα θα απελευθερώσει αυτόματα την πίεση στο στήθος σας μόλις τελειώσει. Χρειάζονται περίπου 10 δευτερόλεπτα από τη στιγμή που εφαρμόζεται η πίεση μέχρι να απελευθερωθεί.

Συνήθως, δύο διαφορετικές προβολές κάθε μαστού θα τραβηχτούν για συνολικά τέσσερις περιόδους συμπίεσης μαστού 10 δευτερολέπτων.

Δεν πρέπει να αισθανθείτε πόνο στο στήθος κατά τη διάρκεια του τεστ Εάν συμβεί αυτό, ενημερώστε τον τεχνικό και μαζί θα πρέπει να μπορείτε να βρείτε την κατάλληλη θέση για να το κάνετε άνετο για εσάς.

Γιορτάστε τη ζωή σας!

Κάντε τη μαστογραφία μέρος της ετήσιας φυσικής σας υγείας, μαζί με τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης, το τεστ Παπανικολάου και τον έλεγχο των ματιών. Σκεφτείτε το ότι τρέφετε τον εαυτό σας και ρίξτε και μια ματιά στο άρθρο μου για την ανδρική ανικανότητα. Κάθε γενέθλια είναι μια στιγμή για να γιορτάσουμε τη ζωή που έχετε ζήσει και να διασφαλίσετε ότι θα συνεχίσετε να ζείτε υγιεινά από ποτέ.

Τα ινομυώματα είναι ένας τύπος όγκου που μπορεί να αναπτυχθεί σε οποιονδήποτε ιστό του σώματος. Τείνουν να αναπτύσσονται στους μύες, τους τένοντες και τους συνδέσμους. Επηρεάζουν επίσης τους πνεύμονες, το συκώτι, τον σπλήνα και τον εγκέφαλο.

Αυτή είναι μια κατάσταση που μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να ζήσεις. Μπορεί να προκαλέσει ακραίο πόνο και κόπωση μαζί με άλλα συμπτώματα όπως μυρμήγκιασμα ή μούδιασμα σε ένα ή περισσότερα άκρα. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες θεραπείες για τα ινομυώματα, αλλά μπορεί να μην λειτουργούν πάντα αποτελεσματικά για κάθε ασθενή. Μια θεραπευτική επιλογή που ορισμένες γυναίκες βρήκαν χρήσιμη είναι οι θεραπείες με λάδι κάνναβης για τα ινομυώματα που έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον πόνο και τη φλεγμονή που σχετίζεται με αυτήν την πάθηση.

Σημείωση: Η ακράτεια ούρων είναι μια κατάσταση κατά την οποία οι μύες της ουροδόχου κύστης δεν μπορούν να ελέγξουν την ούρηση. Είναι μια κοινή πάθηση, που επηρεάζει περίπου το πενήντα τοις εκατό των γυναικών.

Ο τοκετός ή η εμμηνόπαυση είναι δύο πιθανές αιτίες ακράτειας ούρων. Ο τοκετός μπορεί να οδηγήσει σε αδυναμία των μυών του πυελικού εδάφους και προβλήματα ελέγχου της ουροδόχου κύστης, ενώ η εμμηνόπαυση μπορεί να οδηγήσει σε κολπική ξηρότητα και λέπτυνση, τα οποία μπορούν και τα δύο να συμβάλλουν στην ακράτεια ούρων.

Γιορτάστε Κάθε Χρόνο Μετά Από Σαράντα, Με Μαστογραφία

Αφήστε μια απάντηση

Κύλιση προς τα επάνω