Συχνά Και Όχι Τόσο Κοινά Συμπτώματα Εμμηνόπαυσης

Κοινοποιήστε το...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin

Τα κοινά συμπτώματα της εμμηνόπαυσης περιλαμβάνουν εξάψεις, νυχτερινές εφιδρώσεις και αλλαγές στην εμμηνόρροια, αλλά υπάρχουν πολλά άλλα.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σημειωθεί σχετικά με τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης είναι ότι υπάρχει μια εκπληκτικά μεγάλη λίστα με αυτά και ότι καμία λίστα δεν είναι πραγματικά ολοκληρωμένη, επειδή κάθε γυναίκα εμφανίζει συμπτώματα εμμηνόπαυσης με ατομικό τρόπο. 

Οι εξάψεις, οι νυχτερινές εφιδρώσεις, οι αλλαγές στη διάθεση, η μείωση της λίμπιντο και οι αλλαγές στον εμμηνορροϊκό κύκλο είναι πολύ κοινά συμπτώματα εμμηνόπαυσης, αλλά υπάρχουν και πολλά άλλα. Μερικές πολύ τυχερές γυναίκες βιώνουν αυτά τα συμπτώματα μόνο ήπια, ή καθόλου, ενώ για άλλες η φάση της εμμηνόπαυσης μπορεί να αποδειχθεί ένα πολύ δύσκολο στάδιο στη ζωή

Εάν αντιμετωπίζετε εξάψεις, νυχτερινές εφιδρώσεις, κατάθλιψη, αλλαγές στη διάθεση ή αλλαγές στον εμμηνορροϊκό κύκλο σας και είστε γυναίκα μεταξύ των ηλικιών περίπου σαράντα και εξήντα πέντε, είναι πιθανό ότι αυτά τα συμπτώματα σηματοδοτούν την έναρξη της εμμηνόπαυσης, αλλά συμβουλευτείτε το γιατρό σας για μια ατομική, επαγγελματική διάγνωση.

Μια Σύντομη Λίστα Με Κοινά Συμπτώματα Εμμηνόπαυσης

Οι εξάψεις, μερικές φορές ονομάζονται εξάψεις, είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια ξαφνική αίσθηση ζεστασιάς στο πρόσωπο, το στήθος και το λαιμό, η οποία μπορεί να συνοδεύεται από ερυθρότητα στο δέρμα, καρδιακό παλμό και εφίδρωση. 

Αυτό μπορεί να διαρκέσει μόνο λίγα λεπτά ή έως και μισή ώρα, περισσότερο δηλαδή από όσο θα διαρκουσαν τα αποτελέσματα του Erofertil στον σύντροφο σας. Μπορεί να ακολουθήσει κρύο ή κρύο ιδρώτα. Οι νυχτερινοί ιδρώτες συνδέονται με το ξύπνημα τη νύχτα με αυξημένη θερμοκρασία σώματος, συχνά με κλινοσκεπάσματα και νυχτερινά ρούχα που βρέχονται από τον ιδρώτα.

Τα συναισθηματικά και ψυχικά συμπτώματα είναι επίσης πολύ κοινά και μπορεί να είναι πολύ ενοχλητικά. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν αλλαγές στη διάθεση, κατάθλιψη, ευερεθιστότητα, δυσκολίες στη συγκέντρωση, διανοητική σύγχυση και προβλήματα μνήμης.

Η μείωση της λίμπιντο είναι ένα άλλο πολύ συχνό σύμπτωμα εμμηνόπαυσης. Αυτό μπορεί να επιδεινωθεί από την ξηρότητα του κόλπου και την αραίωση του δέρματος γύρω από τον τράχηλο, το οποίο μπορεί να κάνει τη συνουσία δυσάρεστη.

Η ακράτεια ούρων μπορεί να προκληθεί από τον τοκετό ή την εμμηνόπαυση. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους μπορεί να προκληθεί η ακράτεια ούρων και πώς να την αντιμετωπίσουμε.

Η ακράτεια ούρων είναι μια κατάσταση κατά την οποία ένα άτομο δυσκολεύεται να ελέγξει την απελευθέρωση ούρων από την κύστη του. Συνήθως προκαλείται από τον τοκετό ή την εμμηνόπαυση, αλλά υπάρχουν και άλλοι λόγοι για αυτό. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές θεραπείες για την ακράτεια ούρων που μπορούν να σας βοηθήσουν να ανακτήσετε τον έλεγχο της κύστης σας και να ζήσετε μια φυσιολογική ζωή.

Συχνά Και Όχι Τόσο Κοινά Συμπτώματα Εμμηνόπαυσης

Αφήστε μια απάντηση

Κύλιση προς τα επάνω